Predavanja u Gradskoj vijećnici 26. travnja 2017. i dodjela nagrada najuspješnijim radovima na natjecanjima iz matematike i fizike

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke i ove će se godine u okviru Festivala znanosti 2017 održati dva popularna predavanja u organizaciji Društva matematičara i fizičara.
Popularno predavanje iz fizike naslova „Vrijeme kroz povijest“ u 11.00h održati doc. dr. sc. Robert Peter docent na Odjelu za fiziku i Centru za mikro i nanoznanosti i tehnologije Sveučilišta u Rijeci. Sažetak predavanja nalazi se na poveznici:
dok će popularno predavanje iz matematike naslova „Male tajne profesorice Šifrice” u 12.00h održat dr. sc. Marija Maksimović, postdoktorandica na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci. Sažetak predavanja nalazi se na poveznici

Društvo matematičara i fizičara i ove je godine uz potporu Primorsko-goranske županije organiziralo natjecanja otvorenog tipa iz matematike i fizike za učenike osnovnih i srednjih škola, a najuspješniji radovi će biti proglašeni i nagrađeni u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke u 26. travnja 2017. na događanju organiziranom s početkom u 11.00h.