Natjecanje Mjerenje vremena


Natjecanje iz matematike i fizike “Mjerenje vremena” koje organizira Društvo matematičara i fizičara iz Rijeke namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih škola.
Tema natjecanja je motivirana organizacijom Festivala znanosti 20. godinu za redom. Društvo matematičara i fizičara sudjeluje u organizaciji Festivala od samog početka i kroz 20 godina je postao prepoznatljiv i nezamjenjiv događaj za sve koji se bave popularizacijom znanosti.
Najbolji radovi bit će nagrađeni i predstavljeni na Festivalu znanosti (2. do 7. svibnja 2022., a glavna tema je ŽIVOT), a organizaciju ovog natjecanja već tradicionalno potpomaže Primorsko-goranska županija.

UPUTA ZA NATJECATELJE
Natjecanje će se održati od 21. ožujka 2022. godine do 30. travnja 2022. godine. Svaki natjecatelj ili grupa natjecatelja (najviše tri člana) može predati najviše tri neovisna rada o tri različite teme ili povezati nekoliko tema u jedan rad.
Kao što sam naslov natjecanja kaže, za sudjelovanje u natjecanju potrebno je izraditi ili detaljno opisati neki neuobičajen način mjerenja vremena. Način mjerenja vremena mora biti opisan te je nužno otkriti matematiku i/ili fiziku u pozadini. Moramo naglasiti da ovim natjecanjem želimo potaknuti kreativne, zanimljive, neobične i originalne načine mjerenja vremena. Način prezentacije mora biti zanimljiv, jasan i razumljiv, prilagođen ciljanoj publici i u što je moguće većoj mjeri interaktivan.
Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je predati detaljan opis rada u pisanom obliku, dodatne materijale u obliku: videa, simulacija, priprema za 3d ispis, izrađenih modela itd.
Svoje radove predajte ili pošaljite do isteka roka Natječaja, 30. travnja 2022. godine, na adresu:

Društvo matematičara i fizičara
Radmile Matejčić 2, 51 000 Rijeka
(s naznakom) DMF natjecanje

 Uz radove obavezno pošaljite i zatvorenu kuvertu sa sljedećim podacima: imenom i prezimenom natjecatelja, školom i godinom pohađanja nastave, točnom adresom i brojem telefona ili mobitela svih natjecatelja te imenom, prezimenom i kontaktom nastavnika mentora.

Za radove poslane poštom, žig mora biti najkasnije s datumom posljednjeg dana Natječaja. Nepravodobni ili nekorektno potpisani radovi neće se razmatrati. Za kontakt možete nazvati tajnicu Fakulteta za matematiku na telefon 051/584-650 ili poslati poruku na e-adresu: uprava@dmf.hr.

NAGRADE
Najbolji radovi bit će nagrađeni i predstavljeni na Festivalu znanosti.

Svima želimo puno uspjeha, odličnih ideja i zanimljivih realizacija!