Natjecanje “Univerzalne konstante”

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na natjecanje iz matematike i fizike pod nazivom „Univerzalne konstante“. Natjecanje organizira Društvo matematičara i fizičara iz Rijeke i namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih škola. Najbolji radovi bit će nagrađeni i predstavljeni na Festivalu znanosti, 24. – 29. travnja 2023., čija je tema “Priroda i društvo”.

UPUTA ZA NATJECATELJE
Natjecanje će se održati od 7. veljače 2023. godine do 10. travnja 2023. godine. Svaki natjecatelj ili grupa natjecatelja (najviše tri člana) može predati najviše tri neovisna rada o tri različite teme ili povezati nekoliko tema u jedan rad.
Univerzalne konstante imaju važnu ulogu u matematici i fizici te su od bitnog značaja za razumijevanje svijeta oko nas. Kao što sam naslov natjecanja kaže, za sudjelovanje u natjecanju potrebno je detaljno opisati jednu ili više univerzalnih konstanti. Također želimo potaknuti kreativne, zanimljive, neobične i originalne načine primjene univerzalnih konstanti. Način prezentacije mora biti jasan i razumljiv te prilagođen ciljanoj publici i u što je moguće većoj mjeri interaktivan.
Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je predati detaljan opis rada u pisanom obliku, dodatne materijale u obliku: videa, simulacija, priprema za 3d ispis, izrađenih modela, itd.
Svoje radove predajte ili pošaljite do isteka roka Natječaja, 10. travnja 2023. godine, na adresu:

Društvo matematičara i fizičara
Radmile Matejčić 2, 51 000 Rijeka
(s naznakom) DMF natjecanje

Uz radove obavezno pošaljite i zatvorenu kuvertu sa sljedećim podacima: imenom i prezimenom natjecatelja, školom i godinom pohađanja nastave, točnom adresom i brojem telefona ili mobitela svih natjecatelja te imenom, prezimenom i kontaktom nastavnika mentora.

Za radove poslane poštom, žig mora biti najkasnije s datumom posljednjeg dana Natječaja. Nepravodobni ili nekorektno potpisani radovi neće se razmatrati. Za kontakt možete nazvati tajnicu Fakulteta za matematiku na telefon 051/584-650 ili poslati poruku na e-adresu: uprava@dmf.hr.

NAGRADE
Najbolji radovi bit će nagrađeni i predstavljeni na Festivalu znanosti. Iz tog razloga budite spremni Vaš rad javno prezentirati u trajanju do 5-10 minuta.

Svima želimo puno uspjeha, odličnih ideja i zanimljivih realizacija!